Op dinsdag 9 april bezochten we de Antwerpse Zoo.
“Onze” dierentuin bestaat 176 jaar en is daarmee één der oudste ter wereld!
Niet dat het er aan te zien is want geregeld, en zeker de laatste jaren, wordt er altijd wel iets verbeterd en gemoderniseerd, waarbij het welzijn van de dieren voorop staat.
Niet iedereen is een regelmatig bezoeker van de Zoo en zeker niet iedereen heeft een kijk op wat voor een speciaal “bedrijf” dit eigenlijk is en wat er voor de werking allemaal bij komt kijken!
Daarom had onze KWB een rondleiding achter de schermen geregeld.
Marleen, onze gids (overigens uit Schoonbroek – Ekeren) leidde ons rond en vertelde honderduit en enthousiast over de voeding, verzorging, kweekprogramma’s (waarvan het belang vaak wordt onderschat), samenwerking met andere dierentuinen, kostenplaatjes, technische afdelingen, operatiekwartier, quarantaine verblijven en veel meer.
Zij verlengde de normale gidstijd met plezier van 1,5 tot 2 uur.
Ook de zorg voor de prachtige tuinen, die in dit seizoen super mooi zijn werd niet vergeten.
Mijn grootmoeder zei altijd: “hoe meer je weet, hoe meer je beseft hoe weinig je eigenlijk maar weet”, en vandaag kreeg ze alweer gelijk.
Op de middag was de rondleiding voorbij en konden zij die het wilden (het was inmiddels prachtig weer geworden) verder genieten van een maaltijd in het Zoo restaurant, de tuinen en de rest van de dag vóór de schermen een kijkje nemen.
De diversiteit van het dierenleven op onze thuisplaneet is nu eenmaal overweldigend en daar staan we vaak veel te weinig bij stil.
Frank