Afscheidsfeest patre / Nobele Donk

15 en 16 februari

Het afscheidsfeest van onze Patre / Nobele Donk ligt achter ons.
Het was hartverwarmend dat bijna al de Donkse verenigingen hier intensief aan hebben meegewerkt. Het bewijst dat zowel vroeger als nu er nog heel veel mensen bereid zijn om zich in te zetten voor een aangename Donkse buurt.
Heel wat aanwezigen zowel voor de presentaties op zaterdagnamiddag als voor de tentoonstelling zaterdag en zondag hebben toch wel kunnen vaststellen welk een rijkdom aan verenigingsleven in de Donk heeft bestaan en nog bestaat. Sommigen hebben vrienden van “lang geleden” terug gezien. 
Het belangrijkste is dat er op een waardige manier afscheid is genomen van een gebouw dat zoveel heeft betekend in het leven van Ekeren-Donk.
 
KWB heeft bij dit initiatief een grote rol gespeeld. Daarom toch even een hartelijke “dank je wel” aan al de KWB-ers die  “een steentje bijdroegen” :
In de eerste plaats aan 3 onmisbare “assistenten” voor dit gebeuren :
 • Paul Van Damme die heel de coördinatie van de catering en de financiën op zich nam
 • Leo Van Praet die op het cruciale moment zijn broer André heeft bijgestaan op technisch vlak. André was diegene die de verantwoordelijkheid had voor heel het technisch aspect van de presentaties.
 • Jan Van Malderen die zoals altijd een onmisbare rol speelt als er “werk moet verzet worden” en die er altijd in lukt om daar een ganse ploeg voor te mobiliseren. Een poging om namen te noemen van diegenen die de grote bovenzaal vrijdagnamiddag hebben klaar gemaakt : Luc P en Luc C, Jaak, Danny, Jean-Pierre, Frans, Paul,…
 • Diezelfde avond hebben Jan, Danny, Jean-Pierre en Paul, nadat de Chiroleiders de tentoonstellingspanelen naar boven hadden gebracht,  ervoor gezorgd dat alles op zijn plaats terecht kwam samen met de opschriften.
 • Zaterdagmorgen werd de grote zaal beneden voorbereid door Jan, Philomène, René, Ludo,…
 • Voor de voorbereiding en de uitwerking van onze KWB-tentoonstellingspanelen hebben zowel Jan, René en Chris een flinke bijdrage geleverd.
 • René, Jan Nuyens, Jef Schellekens en Wim Dobbeleers hebben gezorgd voor extra aanbreng vanuit hun archief.
 • Tijdens de presentaties waren Jan en Wilfried de toneelmeesters
 • Voor de hamburgers en de frieten hebben we beroep mogen doen op Jean-Pierre, Nico en Christopher van onze kookploeg
 • Chris Fagard heeft in de voorbereiding een belangrijke rol gespeeld, maar was ook onze fotograaf en zal zeker nog het geheel verwerken voor de website.
 • Luc Peeters was zoals steeds onze all-round barman, maar ook Hugo Veyt was barman, zowel voor KWB als voor Okra.
 • René Joos was bereid om de voorbereiding en de start van de tentoonstelling in goede banen te leiden
Uiteraard was KWB een deel in het geheel. Er dient hier ook hulde gebracht aan  de mensen van Okra, die echt heel wat werk hebben verzet aan toog en kassa. Ook de Boys en Girls waren bereid om hieraan mee te werken.
Het gaf een goed gevoel dat iedereen op zijn/haar manier een bijdrage heeft willen leveren aan dit afscheidsfeest.
Vik