KWB bezocht ISVAG oven te Wilrijk op 22 jan 2020 

Carpoolend kwamen we aan bij ISVAG in Wilrijk. Drie die hards waren met de fiets om hun milieubewustzijn te accentueren. Chapeau! Geen Greta’s of Anuna’s in de groep maar 22 deelnemers (samen goed voor 1740 kg – getuige de weegbrug van ISVAG) die wel eens wilden weten hoe dat nu eigenlijk zit met alle fabeltjes rond “alles komt toch bijeen” en “ge zult maar zo’n fabriek in de buurt hebben hé?”. Een sympathieke gids begeleidde ons (theoretisch en physiek) door de wereld van milieubewustzijn en recyclage. Ik ga jullie niet vervelen met cijfers maar weet dat deze onvolprezen organisatie het restafval verwerkt van één miljoen mensen… ja dat hadden wij ook niet verwacht.
Na een heldere uitleg, aangevuld met filmpje, werden we uitgerust met een heus “pakketje” met helm, veiligheidsbril en “stereo geluidsinstallatie” die voorkwam dat de gids zich schor moest schreeuwen.Zo konden wij verworden tot een homogene groep van gelijke poppetjes die vakkundig door de installaties werd geleid. Niet alleen de fabriek maar zelfs de controlekamer werd ontsloten! Bijzonder interessant. Gaandeweg werden de bewustvorming rond de problemen en vooral de opportuniteiten van afvalverwerking duidelijk. Velen weten dat niet, maar wij zijn als Belgen de nummer één i.v.m. afvalsortering en -behandeling, zeg maar de “crème de la crème”. 
En dan zeggen dat er binnen enkele jaren een gloednieuwe fabriek op dezelfde locatie komt die nóg meer zal bijdragen tot onze samenleving. Respect voor wat daar gebeurt!
De rondleiding werd afgerond met een heerlijk kopje koffie en de fietsers kregen nog een extraatje. Soit, ik ben vanmiddag met het schaamrood op de kaken in de supermarkt water gaan kopen maar volgende keer misschien toch beter glazen flessen…. 
Frank