Culinaire geneugten in De Nobele Donk
De tweede kookavond van ploeg 1 en 2 waren weer om de vingertjes af te likken. Na een grondige controle van onze vaccinaties door Paul kon JP ons weer vertellen wat er allemaal moest gebeuren. Ik schreef mij rap in voor het nagerecht want die peren in die Bourdaloue staken mijn ogen uit of was het mijn tong uit.
Zoals elke keer was iedereen weer druk in de weer met roeren, snijden, scheppen, plakken, knippen en steken. Daaromheen liep dan rustig JP om te zien of ze dat wel goed begrepen hadden, zo niet om met zachte pollepel of vork een en ander bij te sturen. Die Bourdaloue kwam als een postkaart uit de oven en aangezien ik dat woord nog nooit eerder gehoord had, heb ik er toch maar even naar gegoogeld.
Ziehier wat ik vond:
Deze klassieke Franse perentaart bevat naast gepocheerde peer ook een smeuïge laag amandel frangipane en een knapperig amandelzanddeeg.
Ik heb er zelfs een paar stukjes van mee naar huis mogen nemen tot groot genoegen van Annetje.
Chris