Fietsen op donderdag

Eindelijk is het zover: we hebben nog wel geen groen maar dan toch al oranje licht gekregen voor een nieuwe start van onze wekelijkse fietsuitstapjes.
Oranje omdat we nog steeds 1,5 m afstand moeten houden (ook tijdens het fietsen)
We zullen deze richtlijnen tot nader order moeten blijven respecteren
Hierbij willen we jullie informeren over volgende afspraken:
 • Start fietsseizoen op donderdag 11 juni, stipt om 13u30
 • Vertrek op de parking van Hof de Bist
 • Indien mogelijk, en als er terrasjes open zijn, wordt een stop voorzien, zoniet zijn we verplicht de rit zonder drinken, maar wel met een mogelijke pauze in het groen, uit te rijden (of breng mss zelf drinken mee)
We starten met een afstand van 25 à 30 km in de buurt.
Hopelijk zijn nu de weergoden ons nog gunstig gezind en kunnen we – na 3 maanden lockdown – opnieuw genieten van een gezonde ontspanning én een fysieke inspanning.
Hartelijke fietsgroeten
Andre
Oh ja, noteer ook al 6 augustus in jullie agenda voor de jaarlijkse fietsuitstap naar een nog onbekende bestemming.
Belangrijk: verzekering bij fietsongeval
In principe is ieder lid van KWB verzekerd bij deelname aan één van hun activiteiten…behalve voor fietsen en wandelen (wanneer ze meer dan 3 x per jaar worden georganiseerd en meer dan 25 resp. 12 km bedragen), want dan vallen ze onder “sportieve activiteit”
Wat kan je doen om toch enig risico in te dekken voor de wekelijkse fietstochten?
Er zijn 3 mogelijkheden
 1. Indien je reeds enerzijds een lopende individuele ongevallenverzekering en anderzijds een familiale verzekering burgerlijke aansprakelijkheid hebt afgesloten: 
  dan ben je verzekerd voor persoonlijk lichamelijk letsel en voor lichamelijke en materiële schade tegenover derden en hoef je niks te doen (enkel schade aan je eigen fiets is niet verzekerd).
 2. Je doet niks en hebt ook geen verzekeringen zoals vermeld in punt 1: dan fiets je mee op eigen risico bij gebeurlijk ongeval tijdens de fietstocht.
 3. Je sluit een aparte verzekering af bij KWB en betaalt een jaarlijkse premie van 14 euro. Dan zijn alle risico’s, lichamelijk en materieel, eigen en tegen derden, gedekt. Aansluiten kan door storting op rekening KWB BE06 7895 5530 6022 met vermelding “verzekering sport+ verzekering”. Je krijgt hiervan uiteraard nadien bevestiging.
 
Meer info over de verzekeringen bij KWB vind je in de brochure die je kan raadplegen op onze website www.kwbekerendonk.be
 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

16 jul 2020

Tijd

13:30

Locatie

Parking Hof de Bist
Categorie

Organisator

André Didden

Next Occurrence