Home Events Extra Infonamiddag Erfenisrechten + Zorgvolmacht

Datum

28 nov 2023
Expired!

Tijd

14:30 - 18:00

Infonamiddag Erfenisrechten + Zorgvolmacht

INFONAMIDDAG OMTRENT ERFENISRECHT EN ZORGVOLMACHT
Wanneer: Dinsdag 28 november om 14.30 u.
Plaats: Dienstencentrum De Nobele Donk, Prinshoeveweg 121,
Ekeren-Donk, grote zaal
Organisatie: KWB Ekeren-Donk in samenwerking met Okra en Femma Ekeren-Donk
Iedereen welkom, toegang gratis
Erven is vandaag meer dan ooit een actueel thema. Iedereen wordt er vroeg of laat mee geconfronteerd. Mensen praten doorgaans niet graag over wat er met hun goederen zal gebeuren eenmaal ze er niet meer zijn, maar toch roept het erfrecht bij veel mensen een aantal vragen op.
Vragen zoals: “hoeveel erven mijn kinderen elk?” of “kan ik volledig vrij mijn testament opstellen?” zijn zeer belangrijk en niet altijd eenvoudig te beantwoorden.
Waarom een zorgvolmacht?
Sommige gebeurtenissen in ons leven zoals ouderdom, dementie, een ongeval… kunnen ervoor zorgen dat het dagdagelijkse beheer van goederen en het nemen van bepaalde beslissingen over ons vermogen tijdelijk of definitief moeilijk, of zelfs onmogelijk wordt.
We spreken van een toestand van ‘wilsonbekwaamheid’. De wet voorziet dat wilsonbekwame mensen moeten worden beschermd tegen hun eigen handelen.
Sinds 1 september 2014 bestaat er een alternatief op de gerechtelijke bescherming dat toelaat om via de zo genaamde zorgvolmacht zelf instructies te geven over het beheer van zijn vermogen, voor het geval hij of zij op een dag daar niet meer toe in staat zou zijn.
De zorgvolmacht is een overeenkomst waarbij iemand een volmacht geeft aan een andere persoon of personen om bepaalde handelingen te stellen in zijn (haar) plaats. Het is dus een alternatief voor de bescherming voorzien door het gerecht.
Deze informatienamiddag wordt gegeven door notaris Lisbeth Buytaert en notaris Henriette Peeters van notariskantoor Lithea.
Na de voordracht is er gelegenheid om vragen te stellen.

The event is finished.