Wat?

Een fietstour van zo’n 25 tot 35 km

Wanneer?

Elke donderdag vanaf 13h30 tot 16h30 van april tot september

Vertrek?

Parking Hof de Bist (wegens de geplande werken aan de Nobele Donk)

Info?

André Didden

tel 0476 554206

Donderdagnamiddag fietsen

Het fietsseizoen start zoals gewoonlijk op de eerste donderdag van april. Zoek alvast jullie stalen ros (of in veel gevallen jullie electrische fiets), maak hem stofvrij, zet de banden onder spanning (4 bar) en zorg dat de remmen in prima conditie zijn.

We fietsen nog steeds volgens de gekende formule: niet te snel maar ook niet te traag, met een verplichte tussenstop en een deftige afstand.

Let op: wegens de geplande werken aan de Nobele Donk (afbraak) komen we vanaf 2 april samen op de parking van Hof de Bist waar we stipt om 13u30 vertrekken. Terugkeer is – na een deugddoende tussenstop – voorzien rond 16u30.

Belangrijk: verzekering bij fietsongeval
In principe is ieder lid van KWB verzekerd bij deelname aan één van hun activiteiten…behalve voor fietsen en wandelen (wanneer ze meer dan 3 x per jaar worden georganiseerd en meer dan 25 resp. 12 km bedragen), want dan vallen ze onder “sportieve activiteit”
Wat kan je doen om toch enig risico in te dekken voor de wekelijkse fietstochten?

Er zijn 3 mogelijkheden

  1. Indien je reeds enerzijds een lopende individuele ongevallenverzekering en anderzijds een familiale verzekering burgerlijke aansprakelijkheid hebt afgesloten: 
    dan ben je verzekerd voor persoonlijk lichamelijk letsel en voor lichamelijke en materiële schade tegenover derden en hoef je niks te doen (enkel schade aan je eigen fiets is niet verzekerd).
  2. Je doet niks en hebt ook geen verzekeringen zoals vermeld in punt 1: dan fiets je mee op eigen risico bij gebeurlijk ongeval tijdens de fietstocht.
  3. Je sluit een aparte verzekering af bij KWB en betaald een jaarlijkse premie van 14 euro. Dan zijn alle risico’s, lichamelijk en materieel, eigen en tegen derden, gedekt. Aansluiten kan door storting op rekening KWB BE06 7895 5530 6022 met vermelding “verzekering sport+ verzekering”. Je krijgt hiervan uiteraard nadien bevestiging.

Meer info over de verzekeringen bij KWB vind je in de brochure hieronder.