Skip to content

Wat?

Een fietstour van zo’n 25 tot 35 km

Wanneer?

Elke donderdag vanaf 13h30 tot 16h30 van mei tot eind september

Vertrek?

Parking Hof de Bist

Info?

Jan Van Malderen

tel 0479 71 59 76 of 03 645 98 60

336777824_535386538759397_1491016314327534987_n

Onderhoud van de fiets:
1/ Het frame
Gewoon wassen met een sopje van afwasmiddel (afwasborstel of sponsje, voor kleine onderdelen een oude tandenborstel). Gebruik geen hogedrukspuit, dat is slecht voor de lagers en de onderdelen van je elektrische fiets. Opwrijven met een droge doek. Controleer het lakwerk en werk eventuele beschadigingen bij.
2/ De ketting
Gebruik hierbij een speciale kettingreiniger, laat even inwerken en wrijf de ketting grondig schoon. Gebruik daarna een weinig kettingolie.
Je kan uiteraard controles en onderhoud ook aan de winkel overlaten, het onderhoudsschema zit waarschijnlijk bij je gebruiksaanwijzing boekje.
ALVAST HEEL VEEL FIETSPLEZIER!!

Vergeet je helm niet!
Jan

De maand juni was een fantastische maand voor het donderdagmiddagfietsen. Steeds goed weer, en vanaf de tweede week konden we terug terassen bezoeken. Zo konden we terug het nuttige aan het aangename koppelen.

Enkel op donderdag 5 augustus gaan we op dagfietstocht, en dus niet fietsen in de namiddag.

Dagfietstocht gaat door in de buurt van Hamme – Baasrode.
Ventrek in Hamme om 11 uur, pick-nick in Mariekerke en terug naar Hamme. Daar is er mogelijkheid om nog te dineren.
Zij die hieraan graag deelnemen moeten mij (jan van malderen  ) wel verwittigen voor 1 augustus ,zodoende kan ik jullie nog de nodige info voor die dag bezorgen.

Verzekering bij fietsongeval

In principe is ieder lid van KWB verzekerd bij deelname aan één van hun activiteiten…behalve voor fietsen en wandelen (wanneer ze meer dan 3 x per jaar worden georganiseerd en meer dan 25 resp. 12 km bedragen), want dan vallen ze onder “sportieve activiteit”
Wat kan je doen om toch enig risico in te dekken voor de wekelijkse fietstochten?

Er zijn 3 mogelijkheden

  1. Indien je reeds enerzijds een lopende individuele ongevallenverzekering en anderzijds een familiale verzekering burgerlijke aansprakelijkheid hebt afgesloten: 
    dan ben je verzekerd voor persoonlijk lichamelijk letsel en voor lichamelijke en materiële schade tegenover derden en hoef je niks te doen (enkel schade aan je eigen fiets is niet verzekerd).
  2. Je doet niks en hebt ook geen verzekeringen zoals vermeld in punt 1: dan fiets je mee op eigen risico bij gebeurlijk ongeval tijdens de fietstocht.
  3. Je sluit een aparte verzekering af bij KWB en betaald een jaarlijkse premie van 14 euro. Dan zijn alle risico’s, lichamelijk en materieel, eigen en tegen derden, gedekt. Aansluiten kan door storting op rekening KWB BE06 7895 5530 6022 met vermelding “verzekering sport+ verzekering”. Je krijgt hiervan uiteraard nadien bevestiging.

Meer info over de verzekeringen bij KWB vind je in de brochure hieronder.