Donderdag 21 april; onder een stralende zon verzamelen 12 sportieve fietsers op de parking van Hof de Bist voor hun jaarlijkse uitstap naar linkeroever. Met het vooruitzicht van een Rodenbach met garnalen is de stemming reeds gezet. Dwars door Merksem naar de fietsersbrug over het Albertkanaal, en dwars door Park Spoor Noord gaat het richting nieuwe fietsersbrug over de Italiëlei, waar nu eindelijk na vele jaren een deftige brug werd geplaatst om met de fiets veilig af te dalen naar het Eilandje. Het heeft ettelijke jaren bloed, zweet en tranen (+ enkele ongevallen) en vooral veel geld gekost om er iets deftig van te maken. Herinner u de zgn. roltrap die nooit echt zijn rol heeft kunnen vervullen wegens te onpraktisch en te gevaarlijk.

Enfin via de kaaien dan naar de veerboot waar de oversteek wordt gemaakt naar het beloofde terras. En omdat de liften van de voetgangerstunnel voor de zoveelste keer weeral buiten gebruik zijn (kan het eens ergens wel in orde zijn?) zijn er nu 2 veerboten in dienst.

Snel snel naar radio Minerva waar een gezellig plaatsje in de zon op het terras wordt ingepalmd, en de beloofde Rodenbach de dorstigen kan laven; met garnalen uiteraard.

Op de terugweg wordt een andere route gekozen, langs de Londenstraat, Mexicobrug en fiets-o-strade tot Ekeren. Weeral een gezellige en sportieve namiddag voor velen; de kille noorderwind als enige spelbreker kon de pret toch niet bederven.

Tot volgende keer!     

André