15 december 2022 18u30
Kookploeg 1 in actie!
Rond half zeven verzamelen in “de Oude Pastorij”, financiële bijdrage voldoen en naar boven. Op de lange tafel had onze chef kok Jean Pierre reeds de nodige producten klaargelegd plus de glaasjes. Eerst een aperitiefje, daarna de uitleg over de te bereiden gerechten, kooktips, werkwijze enz..
De 12-koppige groep werd verdeeld: wie doet de hapjes, wie het hoofdgerecht en wie neemt het dessert voor zijn rekening? Aan de slag nu -J-P houdt alles goed in’t oog. Overschotjes van kookploeg 2 (di 13 dec) worden ingepast.
Het was na achten dat we aan tafel gingen: “Wat bereid is moet worden opgegeten” (voornaam onderdeel van het kook ritueel) Eerst enkele hapjes: mousse van courgette met garnaaltjes ~ krokantjes van peperkoek met witlof ~ en 3 soorten bladerdeegstengels.
Van het hertenkalfgebraad met bosbessensaus en de pompoen- en kastanjepuree bleef niet veel over (Ik heb er velen een tweede maal zien nemen). Om de gaatjes te vullen was er nog Pannacotta met gin-limoenen granité
Nog wat napraten, al het gebruikte materiaal, borden en glazen afwassen en netjes opbergen de keuken proper maken en met een verzadigd gevoel naar huis.
Maar … zoals elk jaar zorgen beide kookploegen voor de hapjes op de nieuwjaarsreceptie.
Dus op zaterdag 7 januari 2023 worden zij allen verwacht om 15u. Hoe meer volk, hoe vlugger klaar!
WieVer