Jammer maar helaas zullen we heel wat activiteiten die gepland waren voor de maanden maart en april moeten schrappen en eveneens de bloemekesverkoop op 2 mei

Beste KWB – vrienden
Jammer maar helaas zullen we heel wat activiteiten die gepland waren voor de maanden maart en april moeten schrappen en eveneens de bloemekesverkoop op 2 mei.
We wensen intussen dat  iedereen gespaard blijft van dat nijdig virusje en genoeg goede moed en energie toe om de volgende maanden te overbruggen en om daarna gezond en wel  het leven op een meer normale manier te mogen hervatten.
Hierbij het lijstje van wat we zo graag hadden laten doorgaan, maar wat we noodgedwongen hebben moeten annuleren :
 • De winterwandeling van zaterdag 14 maart. 
Deze is opnieuw gepland op zaterdag 5 september. Met dezelfde bestemming en hetzelfde programma en gelukkig met dezelfde initiatiefnemers : Martine en Walter.
Wanneer deze datum voor u past en je wil nog altijd graag meegaan: noteer dan alvast deze datum. We stellen voor om in dat geval het gestorte bedrag in onze KWB-kas te laten staan. In het andere geval zal onze penningmeester u het bedrag terugstorten. 
Gelieve hem een e-mailtje te sturen met uw rekeningnummer of te bellen. E-mailadres : ludo.keersmaekers@skynet.be      Tel : 03 645 40 85.
 • De Paasbezinning op dinsdag 24 maart 
Deze bezinning over “het verrijzenisgeloof” met priester Paul Verhulst zal niet doorgaan.
 • Postel-jaargetijde op zondag 29 maart
Zal ook voor de eerste keer sinds vele jaren niet doorgaan. 
 • Bezoek haven van Antwerpen op zaterdag 4 april
De directie van het Havencentrum heeft alle activiteiten geschrapt tot minstens 19 april. Pas daarna worden nieuwe beslissingen genomen. Er is dus geen zicht op een nieuwe datum. Maar Frank hoopt wel, “als de rust is wedergekeerd” om dit alsnog later opnieuw te plannen. 
Omwille van de onzekerheid over een nieuwe datum hebben we beslist dat onze penningmeester alle gestorte gelden zal terugstorten.
 • Start fietsseizoen donderdag 2 april
Ook André wil de regels van het gezond verstand en van de experten volgen.
Dus geen fietstochten tot er meer zicht is op de situatie. Uiteraard worden alle fietsers op de hoogte gehouden. Diegenen die al 14 € voor de verzekering hebben betaald: deze geldt voor het hele jaar 2020 en blijft voorlopig behouden.
 • Geen bestuursvergadering op woensdag 1 april
De bestuursvergadering die gepland was bij Vik thuis zal ook niet doorgaan. Het Dagelijks Bestuur zal verder overleggen per e-mail en uiteraard bestaat er ook nog zoiets als telefoon.
 • Geen kaartavonden in maart en april
De Nobele Donk blijft voorlopig gesloten. De verhuis naar het Zorgbedrijf is uitgesteld. Paul en Jan hebben iedereen hierrond verwittigd. 
 • Geen kookcursussen in maart en april
Zelfde reden als voor kaarten. Jean-Pierre hoopt wel om de kookavonden “met de dames” in mei te kunnen laten doorgaan. Mogelijke wijzigingen zullen via mail aan de deelnemers worden bezorgd.
 • Geen bloemekesverkoop op 2 mei
Gezien de onzekerheden rond de nieuwe locatie van het Zorgbedrijf nemen we het zekere voor het onzekere en zal er ook geen bloemekesverkoop worden georganiseerd.
 • Geen daguitstap naar Leuven op zaterdag 16 mei
Frank en André hadden deze daguitstap met de trein reeds volledig voorbereid. Jammer genoeg zal ook deze activiteit voorlopig moeten wijken voor een piepklein, maar venijnig virusje. Uitgesteld, maar de plannen blijven “on hold”.
 • Verhuis naar nieuw gebouw Zorgbedrijf
Momenteel is er geen nieuwe datum gepland. Zodra er meer nieuws hierrond is zullen we al de betrokkenen op de hoogte brengen.
 • “Last minute” – nieuws
Altijd leuk om te bekijken, maar ook om verdere evoluties op te volgen: onze KWB – website: www.kwbekerendonk.be 
Tot zover het spijtige nieuws.
Maar als we allen na deze maanden nog gezond blijken te zijn, dan wordt dat het goede nieuws.
Het Dagelijks Bestuur van KWB Ekeren-Donk