Oud(er) worden… 

Mijn kleindochter vroeg onlangs: “Opa? Jij bent nu al zó oud…, oud worden, is dat moeilijk?”. Ik slikte even, keek in de poppetjes van haar ogen en wist even niet wat te antwoorden. “Nee hoor…” Ik zag dat ze niet tevreden was met mijn antwoord, maar haar aandacht werd  alweer getrokken door iets anders. Bij mij bleef die vraag echter hangen. Is dat moeilijk? Kan  je dat oefenen en zo ja, hoe dan? 

Toen dacht ik aan onze vereniging. De populatie van KWB bestaat uit, laten we zeggen, ietwat  oudere mensen. Als je de levensjaren van onze leden zou optellen (neen, ik ga dat niet doen)  kom je op een onwaarschijnlijke hoeveelheid en diversiteit aan ervaring en hopelijk wijsheid. Daarom leek het me leuk en interessant aan jullie die vraag te stellen: “Oud worden, is dat  moeilijk? Kan je dat oefenen en zo ja, hoe dan?”. 

Wij zouden het héél erg fijn vinden indien jullie ons zouden aangeven hoe je op een fijne  manier oud kan worden, wat is daarvoor nodig, wat draagt daaraan bij en wat niet? Help ons  daarbij. Jullie kunnen je reactie sturen naar frankmathys@telenet.be. Wij zijn benieuwd!  Hopelijk kan jullie input ook gebruikt worden voor een stukje in een volgende Galm. Of geeft  het je stof tot antwoord indien je kleinkind je ook die vraag zou stellen ��

Frank