Skip to content

Wat?

Postzegels ruilen

Wanneer?

Om de 14 dagen

Plaats?

De Nobele Donk

Info?

Victor Peinen

tel 0472/65 41 09

Postzegels uitwisselen

Om de 14 dagen komen de postzegelverzamelaars samen in de Nobele Donk van 8 tot 11h30. Ze zijn met zo’n 50 leden. Het lidgeld bedraagt 10 EUR per jaar. Hierdoor zijn ze ook lid van de KLBP, de Koninklijke Landsbond van Belgische Postzegelkringen. Er zijn heel wat catalogi en jaarboeken ter inzage. Ieder lid stelt er zijn te ruilen postzegels tentoon. Er zijn zegels met waarde aanduiding en zonder, getand of deels getand, kortom in alle geuren en kleuren. De leden kunnen vrij postzegels ruilen en om 11h is er een verkoop van postzegels voor de leden onder leiding van de voorzitter Victor Peinen.

Een beetje geschiedenis …

Langs de kwb om zijn in 1971 een 5 tal leden begonnen met een postzegel ruilclub. In 2021 bestaan ze dus 50 jaar. Dit wil zeggen dat ze de titel Koninklijk mogen dragen, mits aanvraag bij de koning van hun koninklijke titel.

De club doet elke jaar een open deur dag. Een tentoonstelling wordt er georganiseerd bij speciale gelegenheden, dus in 2021 ter gelegenheid van hun 50 jarig bestaan. En zoals overal waar mensen samenkomen is er ook jaarlijks een feest.