Trainworld 

Treinen hebben in belangrijke mate bijgedragen (en nog) aan de ontsluiting en ontwikkeling van moeilijk bereikbare of ver uit elkaar gelegen gebieden overal ter wereld.
Zij gaven de mensheid de mogelijkheid om diverse grondstoffen massaal te transporteren en bevorderden alsook het toerisme toen de “congé payé” werd ingevoerd. En natuurlijk nog véééél meer……
Tijd om eens te gaan kijken naar de ontwikkeling van de wereld van de trein in ons Belgenlandje. 
Op vrijdag 29 november trokken we met een groep van 33 (!) leden naar Schaarbeek.
Het museum was TOP!  Mooi ingericht, divers geörienteerd. Goed gedocumenteerd.
We konden rond, op en ín de lokomotieven/treincompartimenten klauteren en wanneer we er naast stonden beseften we pas wat voor “monsters” het zijn. Zelfs een testrit aan het stuur van een TGV behoorde tot de mogelijkheden. Wat een evolutie op eigenlijk pas enkele decennia! Tevens een meevaller was de tentoonstelling van Paul Delvaux, die tijdelijk ook ter plekke te bezichtigen was.  
De gidsen hadden, wat ons betreft, wel wat meer animo mogen tonen maar dat hadden we tijdens onze boeking niet expliciet gevraagd.
Na het museumbezoek (ook aan te raden met kids), nuttigden we een eenvoudige lunch in Train Hostel.
Dat de evolutie in de wereld van de trein snel kan gaan bleek uit het feit dat we in Ekeren vertrokken zonder enige indicatie van de gereserveerde plaatsen in de trein en tegen dat we uit Mechelen terug huiswaarts reden, er zelfs in het station op de electronische borden aangekondigd werd dat KWB Ekeren in coupé 6 werd verwacht.
Een leuke dag, getuige het aanhoudend gebabbel, ook na uren samenzijn.
Ludo en Frank