KWB Kookploeg weekend 28-30 april 2023

Naar jaarlijkse gewoonte ging de kookploeg ook dit jaar weer op weekend. Achteraf gezien een beetje te laat gepland en daardoor een te late datum … maar Taco nam het initiatief en we vertrokken uiteindelijk met 8 koppels naar Scharendijke in Zeeland. 

Samenkomst vrijdagmiddag in La Plaisanterie op Brouwershaven, waar we al het eerste hapje deelden. Namiddag ging onze eerste wandeling over de dijk uit de wind van het ene strandcafé naar het andere. De sfeer zat er al goed in, alleen jammer dat er emmertjes en schepjes ontbraken.

De volgende dag belandden de helft per auto en de andere helft per fiets uiteindelijk allemaal in het stadje Zierikzee. Willy legde ons uit hoe het kwam dat sommige scheve huizen naar voren leunen. In het museum haven kregen we een uitgebreide uitleg over boten restaureren en zelfs een rondvaart. In het stadhuis museum werd ons verteld dat de ingang naar de Schelde en dus naar Antwerpen vroeger via de Oosterschelde en dus via Zierikzee verliep. Een andere bron van welvaart van de stad was de plant Meekrap, die verbouwd, gedroogd en gemalen werd tot een rood poeder voor het verven van wol en katoen. 

Als we de fietsers tegen het lijf lopen, dan hebben ze net hun ijsje binnen. 

De zon scheen blaren, waarschijnlijk het zonnigste weekend van dit voorjaar, iedereen ziet rood en we zitten op het terras van ons hotel tegen de avond. Komt daar plotseling een officier binnen van het Belgisch leger, de man zit met een serieus probleem en belt zijn specialist om raad. De man is nog maar net weg en er komt een deftige dame aan onze tafel zitten, die de kelner helemaal door het lint jaagt. U begrijpt wel hoe onze avond is verlopen.

Zondag eindigde ons weekend in weer 2 groepjes. 

De eersten gingen oesters eten in Yerseke en we hoorde zeggen dat het lekker was.

De rest deed nog een fietstochtje richting Dreischor om wijn te proeven aan de Wijnhoeve. Onderweg komen ze bloembollenvelden tegen en die werkmannen vertellen: “Dat is enkel voor de knollen, niet voor de bloemen”.

En zo eindigde ons weekend weer met een tevreden ploeg over een zonnig en top weekend.